UiT, Harstad åpner opp Y-veien for barnevernspedagog- og vernepleiestudiet

UiT, Harstad åpner opp Y-veien for barnevernspedagog- og vernepleiestudiet

Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet, Harstad, åpner opp for opptak av søkere med fagbrev i barne- og ungdomsarbeid og helsefag. Det er den eneste institusjonen som tilbyr Y-veien for å utdanne seg til barnevernspedagog eller vernepleiestudiet.

Avlegger du fagbrev våren 2017 kan du søke Y-veien

For å bli kvalifisert for opptak er det krav om relevant fagbrev fra barne- og ungdomsarbeid for barnevern, og helsefagarbeider for vernepleie. Fagbrevet må være avlagt senest vårsemesteret 2017. Søknadsfrist er 15. april.

Les mer: Bli sykepleier eller barnehagelærer med fagbrev

Opptakskrav for å bli vernepleier eller barnevernspedagog gjennom Y-veien

For å bli antatt til studiene må søkeren oppfylle disse kravene:

  • Fullført og bestått vitnemål fra vg1 og vg2 + relevant fagbrev
  • Dokumentasjon på minimum 12 måneders relevant praksis (læretid i bedrift på minimum 12 måneder oppfyller kravet til praksis, forutsatt at læretiden er relevant)
  • Fagbrevet må være avlagt senest vårsemesteret 2017 (siste frist for å ettersende fagbrevet: 1. juli)

Du søker gjennom SøknadsWeb.

Søknadskode Barnevern: 9513. Søknadskode Vernepleie: 9514

Dette er Y-veien

Å gå «Y-veien» betyr at man kan søke høyere utdanning uten generell studiekompetanse, men med yrkesfaglig utdanning og fagbrev.

Ordningen ble i utgangspunktet innført for å bedre rekrutteringen til ingeniørutdanningene, men nå er Y-veien også åpnet for noen andre yrkesfaglige utdanninger som gir fagbrev.

Stadig flere institusjoner ser verdien i søkere med fagbrev, og det åpner seg stadig opp flere muligheter.

Se oversikt over utdanninger som tar opp søkere gjennom Y-veien.

Harstad som studentby

I fjor fusjonerte Høgskolen i Harstad med Universitetet i Tromsø, og det nye navnet er Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet, Harstad.

Harstad ligger på Norges største øy – Hinnøya – byen er sentralt plassert i det tettest befolket område i Nord-Norge. Harstad har ca 25 000 innbyggere. Skolen ligger på havnepromenaden midt mellom Kulturhuset og sentrum, og det er ikke langt å gå fra campus til butikkene. Med fly, båt eller buss kommer man seg lett til og fra Harstad. Harstad/Narvik lufthavn, Evenes er Harstads flyplass og fra Gardermoen tar turen en og halv time med direktefly.

Les mer på UiTs nettsider:

Kontakt oss i KOB om du har spørsmål rundt fagbrev og videre muligheter.

Relaterte innlegg