Ta fagbrev og studiekompetanse på fire år

Visste du at på Lier og Hønefoss videregående skoler kan du ta fagbrev og få generell studiekompetanse i ett og samme studieløp? Dette gir deg et solid grunnlag for fremtiden.

Ønsker du deg en praktisk utdanning, men vil likevel få studiekompetanse for å ha muligheten til å studere videre? På disse videregående skolene kan du gå fire år med skole, og få en perfekt blanding av praksis og teori helt fra start.

Du skifter mellom å ha to dager på skolen, og tre dager i arbeid, og de to siste årene har du tre dager i arbeid og to dager på skole. Dette gir deg en svært variert studiehverdag.

Bli helsefagarbeider eller kontor- og administrasjonsmedarbeider

På Lier videregående kan du søke deg inn på enten Helse- og oppvekstfag eller Service- og samferdsel, se løpet i illustrasjonen under. Det fireårige studieløpet gir deg også muligheter for å være elev ved samme skole i alle årene.

fireårig løp

God tyngde enten du vil jobbe eller studere videre

Enten du ønsker å arbeide i faget ditt, eller fortsette videre med universitet- eller høgskolestudier, har du en faglig tyngde og forståelse som få andre kan måle seg med. Gjennom de fire årene får du en bred, praktisk forståelse av faget gjennom å ha praksis i bedrift hvor du får testet om dette er yrket for deg.

Les mer:

Tilrettelegger for realfag

Om du ønsker spesiell studiekompetanse kan skolen legge til rette for dette, og du kan ta fordypning i realfag. Dette gir deg muligheten til å senere søke deg inn på blant annet ingeniør- eller medisinstudier.

Slik er fordelingen de fire årene

De to første årene, Vg1 og Vg2:

2 dager i arbeidspraksis og 3 dager på skolen, programfagene gjøres ferdig i løpet av det to første årene.

De to siste årene, Vg3 og Vg4:

3 dager i bedrift og 2 dager på skolen.

Du jobber inn tiden

Normalt tar opplæring med fullt fagbrev og påbygging til generell studiekompetanse 5 år, men løpene for dobbelkompetanse kan komprimeres til 4 år, noe som krever at man «jobber inn» noe.

Du kan lese mer om dobbeltkompetanse i denne brosjyren fra Lier Videregående.

Kontakt oss i Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud IKS om du har spørsmål!

Relaterte innlegg