Jobbmuligheter for institusjonskokk

Jobbmuligheter for institusjonskokk

Som institusjonskokk kan du jobbe på flere spennende kjøkken. Bli kjent med de ulike her.

Som institusjonskokk lager du mat for store institusjoner.Du jobber på et stort kjøkken hvor det kreves at du er effektiv, hygiensk og praktisk. Gode samarbeidsevner er viktig da det kreves at du samarbeider godt med de andre på kjøkkenet.

Som institusjonskokk lager du store porsjoner av mat som serveres til et større antall mennesker på institusjon eller ved utkjøring til eldre/syke i en kommune. Maten skal være næringsrik, delikat, god og mettende. Det er nødvendig å inneha grunnleggende kompetanse om ernæring og kosthold.

Stillingstittelen du kan få med fagbrev som institusjonskokk er kjøkkensjef, og du kan jobbe i blant annet disse institusjonene:

•  Fengsel
•  Kommunale storkjøkken
• Sykehus

Her kan du lese om yrkesretningen institusjonskokk.

Les mer her: Institusjonskokk, noe for deg?