Hallingdal – den mest besøkte reiselivsregionen i landet

Hallingdal er en stor region, og et godt sted å være for både fastboende, og besøkende. Regionen består av kommunene Flå, Nes, Hol, Hemsedal, Gol og Ål med om lag 25.000 innbyggere.

hallingdal-wikimediacomonsI tillegg til å være den mest besøkte reiselivsregionen i Norge, er også Hallingdal en region med læreplasser i stort omfang! Det er ledige læreplasser innenfor alle våre yrkesretninger i Hallingdalsregionen.

Læreplasser i Hallingdal

For deg som ønsker å bli lærling er det viktig å vite om bomuligheter, og hvilke aktiviteter som finnes i kommunen man ønsker seg til. I tillegg til det faglige nettverket, er det viktig å ta i bruk fasilitetene som ligger rundt, slik at man også får utviklet sine fritidsinteresser.

Flå

Flå er en av de første kommunene i Hallingdal. Her tilbys det gode fritidsaktiviteter, og du har alt du trenger i sentrum. Flå har gode handle muligheter, og er kjent for sin Bjørnepark.

Nes

Som lærling i Nes vil du oppleve den enorme sysselsettingsveksten som har skjedd den siste tiden. Nes tilbyr store alpinsentere, golfbane, og attraksjoner som Langedrag Naturpark. Den største industriparken i Hallingdal finner du dessuten i Nes kommune.

Hemsedal

Som lærling i Hemsedal har du kort vei til noen av de beste alpinløypene i Skandinavia. Det er også gode muligheter for utforsykling, langrenn, turliv og golf, og man møter mange likesinnede. Du finner alt du trenger i sentrum, og det er et godt tilbud i kollektivtransporten mot f.eks. Gol.

Gol

Gol er i dag et naturlig handels- og servicesentrum for Hallingdal. Som lærling vil du finne alt du trenger av bomuligheter, offentlige tjenester og kulturelle tilbud her. Storefjell Resort arrangerer hyppig populære konserter og festligheter som alle er velkommen til.

Hol

I Hol finner du tettstedet Geilo, som er kjent for sine svært gode alpinanlegg. I Hol kan du også kombinere din lærepraksis med kiting på Hardangervidda om dette er ønskelig. Kollektivtransporten i Hol er godt på plass, og man kan lett komme seg rundt.

Ål

Som lærling i Ål vil du bo sentralt i Hallingdal. I Ål har du gode muligheter til all form for utendørsaktiviteter. Hallingdal Feriepark er også et samlepunkt for lokale hvor det skjer mye morsomt.

 

Bli bedre kjent med kommunene Flå, Nes, Hol, Hemsedal, Gol og Ål her, og vurder en av disse regionene til ditt år som lærling.

Relaterte innlegg