Disse yrkesfagene kan du velge i Buskerud

Person som representerer en byggdrifter.I Buskerud er det 9 videregående skoler. Så lenge foreldrene dine samtykker, kan du gå på videregående og være lærling hvor du vil i landet.

Disse fagene formidler KOB lærlingplasser i

For å bli lærling må du gå to år på videregående, før du går to år i lære. Vil du bli byggdrifter, er det et år på videregående, før du går tre år i lære.

Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud IKS formidler læreplasser til de ulike kommunene i fylket, og i fylkeskommunen. Vi kan hjelpe deg med læreplasser i følgende fag:

Les mer: Bostipend for borteboende lærlinger

Ni yrkesfaglige utdanningsprogram i Buskerud

I Buskerud fylkeskommune kan du velge mellom ulike utdanningsprogram, som kan føre til flere ulike retninger og fagbrev.

Mange muligheter innen hvert program

Ved å velge ett av utdanningsprogrammene, har du en rekke muligheter. Velger du eksempelvis helse- og oppvekstfag kan du andreåret velge mellom barne- og ungdomsarbeiderfag, helsearbeiderfag, ambulansefag, fotterapi og ortopediteknikk, helseservicefag, hudpleie, aktivitør og IKT-servicefag. Senere kan du gå ut i lære.

Merk at ikke alle linjer finnes på alle skoler eller i alle fylker.

På Utdanning.no kan du se en oversikt over alle utdanningsprogram, og klikke deg videre for å se hvilke fag som tilbys hvor.

Hvem kan jeg spørre?

Om du allerede er elev på videregående skole og ønsker råd rundt veien videre, har alle videregående skoler en utdannings- og yrkesveileder som kan rådgi deg.

Inntakskontoret administrere søknader, og kan hjelpe deg med å bytte skole eller om du ønsker å gå på skole i et annet fylke.

Fagopplæringsseksjonen i Buskerud svarer på spørsmål om opplæring i bedrift, og hjelper bedrifter og lærlinger.

Er du mellom 16 og 21 år og verken går på skole eller er i arbeid, kan du få hjelp og rådgivning av oppfølgingstjenesten i Buskerud.

Har du spørsmål til Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud IKS? Kontakt oss her!

Relaterte innlegg